Wil jij je leven veranderen?

Tijdens een netwerkborrel vroeg een ondernemer aan mij hoe klanten bij mij komen. Ik moest even nadenken en antwoordde met dat ik ze de vraag stel of ze hun leven willen veranderen. Dit zette hem aan het denken en hij zei: “Mooie vraag, iedereen wil toch zijn leven veranderen?”

Zijn antwoord zette mij weer aan het denken. “Wil iedereen zijn leven veranderen?” Misschien bedoelde hij iets anders? Ben je dan niet tevreden met je leven op dit moment? Wil je je leven misschien veranderen en heb je het al zo vaak geprobeerd door verschillende trainingen en opleidingen te volgen en lukt het je nog niet wat je graag zou willen?

Ik denk dat ieder mens deze worsteling wel eens ervaart en heel lang kan bezighouden. Misschien wel een leven lang. Ik zou zeggen. Zonde van je (levens)tijd. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb niets tegen nadenken over je leven, wat men ook wel reflecteren noemt. Soms heb je gewoon even tijd nodig om al je gedachtes lekker te laten dalen, bijvoorbeeld in de zomerperiode. Vergelijk het met een sneeuwbol die helder wordt als je ‘m even rustig laat staan

Maar ja, hoe wordt het nou rustig en helder met al die gedachten die komen en gaan? Ik heb goed en minder goed nieuws. Het minder goede nieuws is dat de gedachtestromen blijven komen en gaan. Het goede nieuws is dat je je alleen maar bewust hoeft te worden dat je met deze gedachten helemaal niets hoeft te doen.

Natuurlijk kunnen er allerlei gedachtes bij je opkomen die zeggen: “Allemaal leuk en aardig, maar ik heb nou eenmaal die gedachtes, ik word er onrustig van en ik wil ervan af.”’ Of: “Mijn problemen zijn echt serieus, ik kan niet zeggen dat ze er niet zijn, want ik ervaar ze toch?” En het is allemaal waar.

Ondernemers vragen mij weleens of ze wat met de onrust in hun hoofd kunnen doen of ervan af kunnen.

Heb je een aanpak of methode? En wat levert het mij op? Dit zijn natuurlijk allemaal logisch beredeneerde vragen. Mijn ervaring is als ik spreek met ondernemers die te tijd hebben genomen om met mij in gesprek te gaan, ze anders zijn gaan leren kijken naar deze gedachtes en de oplossingen voor hun problemen veelal moeiteloos als vanzelf komen.

Mocht het bovenstaande je nou getriggerd hebben en je wilt een keertje met mij in gesprek, gun jezelf hier de tijd voor en kijk op mijn website om een afspraak met jezelf in te plannen. De ervaring leert dat het altijd iets oplevert.