Je gemoedstoestand doet ertoe

Ik word wakker vandaag en voel dat ik niet op mijn best wakker word. Ik heb met vele issues te dealen en heb afspraken.      Vandaag heb ik een paar deadlines die ik niet voor 18:00 uur vanavond al heb afgerond en ik heb met mijn partner afgesproken dat ik de kinderen vandaag uit school zou halen, althans dat zegt mijn partner en ik kan mij niet herinneren dat ik dit heb afgesproken.

Hoe ga je hier mee om? Nou zou het zomaar kunnen dat de combinatie van bovenstaande factoren jou enige stress kunnen bezorgen.

Je ziet de oplossing nog niet, weet nog niet hoe je het gaat redden en hebt discussie met je partner dat je niets hebt afgesproken.

Het antwoord op de vraag hoe je hiermee om gaat ligt misschien dichterbij dan je zou denken. Het hangt af of je in een lage of hoge gemoedstoestand zit. Het zien van de rol van je gemoedstoestand in je prestaties en hoe je met je leven omgaat is enorm waardevol. Een gemoedstoestand kun je vergelijken met een stoplicht. Voel je dat je gemoedstoestand laag is, dan staat het stoplicht even op rood. Is je gemoedstoestand hoog, dan staat het stoplicht weer op groen en kun je de uitdagingen van de dag weer aan en komen er oplossingen. Zodra je gaat zien dat je gemoedstand een inside job is en niet afhankelijk van je omstandigheden, ontstaat er rust.

Je gemoedtoestand zal altijd in beweging zijn. Dit is niet erg, als je het maar herkent en weet dat je soms keuzes en beslissingen even uit moet stellen als je in een lage gemoedstoestand zit en vertrouw erop dat je gemoedstoestand weer kan veranderen naar een hoger level en fris denken zich aandient.

Mocht het bovenstaande je nou getriggerd hebben en je wil een keertje met mij in gesprek, gun jezelf hier tijd voor en kijk op mijn website of op mijn Linked-in pagina om een afspraak met jezelf in te plannen.

De ervaring leert dat het altijd iets oplevert.