Ben jij dit?

Dit zijn de mensen met wie ik samenwerk.

Ik werk met mensen die het ondernemerschap omarmen, resultaatgericht, eigenwijs en positief ingesteld zijn. Vrijheid in denken en doen is belangrijk voor ze. Zij weten dat ze er in hun eentje niet uitkomen en dat het ongezond en onverstandig is om meer met je onderneming bezig te zijn dan met je privéleven.
Beide zijn belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat er weer balans is en welke keuzes zijn dan wel goed voor jou?

Ben jij zo’n ondernemer die dag en nacht met de zaak tussen de oren zit en zichzelf even vergeten is? Waardoor het voelt alsof je geleefd wordt in plaats van dat je leeft?

Mijn klanten hebben het financieel op orde dankzij hun ondernemersgave en harde werken. En toch is geld niet hun belangrijkste drijfveer. Voor hun harde werken en ondernemen betalen ze op dit moment een hoge prijs; ze zitten in een spagaat tussen werk en privé. Werk is een uitvlucht geworden en er is geen balans tussen werk en privé. Het wachten is op een wake-up call. Bijvoorbeeld een partner die je dwingt te kiezen of een lijf dat “nee” zegt.

Je begon ooit zo enthousiast met je bedrijf. Vrij en onafhankelijk wilde je zijn. En met jouw positiviteit, talent en kwaliteiten lukte dat natuurlijk ook. Maar nu je een paar jaar verder bent, ziet het er heel anders uit. Ondanks je harde werken. Of misschien wel: dankzij je harde werken?

Mijn klanten willen eigenlijk maar één ding: meer tijd voor hun kinderen. Voor hun partner. En vooral voor henzelf. Maar helaas: meer tijd kan ik je niet geven. Er zitten nu eenmaal slechts 24 uur in een dag, zeven dagen in  een week. Dat worden er niet meer – hoe hard je er ook aan trekt. Er zit maar één ding op voor jou: andere keuzes maken. En dat is nog niet zo gemakkelijk. Je doet het al zo lang op deze manier dat je bent gaan denken: ”ik kan niet anders”.
Wat ik wél kan doen: jou helpen anders te kijken. Naar jezelf, naar hoe het nu met je gaat en hoe dat komt, en vooral naar alle opties die er voor je open liggen. Want het is niet zo zw/wit als je nu denkt.

Getrouwd met je werk?

Voor veel ondernemers is dit realiteit.
Slechts een handjevol ondernemers slaagt erin een bevredigende werk-privébalans te hebben en te houden. Misschien door een speciale gave, misschien doordat ze zich laten coachen.

Rust en ruimte in je hoofd, en zin in je leven
Als ondernemer ben je gewend in mogelijkheden te denken. Stel je nu eens voor dat je wel meer tijd hebt voor thuis en voor jezelf. Je neemt geen werk mee naar huis. En dat je bedrijf er niet onder lijdt, integendeel. Het lijkt alsof iedereen er meer zin in heeft.

Mijn ervaring is dat het een kwestie van kiezen is. Blijf je doen wat je altijd al hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd al hebt gekregen. Weten wat je echt wilt – en daarnaar handelen, daar gaat het om. Bij het ontrafelen daarvan help ik je graag.

Er is een enorm verschil tussen het vinden van je eigen innerlijke wijsheid en het overnemen van andermans overtuigingen.

Kennismaken?